Somatic Movement

Ons lichaam is het archief voor onze ervaringen

“Elke beweging is een somatische beweging als het langzaam, bewust en gericht wordt uitgevoerd, en met de bedoeling om zich te concentreren op de interne ervaring van de beweging “

somatic movement afbeelding

 

Onze geest vertaalt voortdurend eigen ononderbroken onderzoek naar de praktische werking van de dag. Het integreren van nieuwe kennis met eigen exploratie vraagt in het bijzonder voor nieuwe vaardigheden om te onderhandelen in het kader van verandering ....

Ik gebruik de Body-Mind Benadering van Body-Mind Centering® op basis van het bewegingsbewustzijn van de cellen. Een Somatische aanpak voor lichaam-geest-beweging- intelligentie. Een specifieke weg voor het ondersteunen van houding, welzijn en hoge gezondheid.

Wat is somatische beweging?

Een somatische beweging is over het algemeen bewustzijn met de bedoeling om zich te concentreren op de interne ervaring van de beweging in plaats van de externe uitstraling of het resultaat van de beweging. Het woord somatisch betekent "van of met betrekking tot het levende lichaam" en het is al lang gebruikt in medische terminologie zoals somatische cel, somatisch zenuwstelsel, somatische stoornis en somatische pijn.

Door zijn generieke definitie kan de term somatisch worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan bewegingsvormen en geneeskundige modaliteiten te beschrijven. Je hebt wellicht gehoord van somatische yoga, somatische ervaring, somatische psychologie, somatische therapie of somatische danstherapie. Misschien heb je zelfs van somatisch onderwijs gehoord!

Somatische beweging verbetert de motor controle en sensatie en verandert geleerde spierpatronen. Veel mensen vinden somatische bewegingsonderwijsmethoden zeer effectief bij het verlichten van chronische pijn, het verbeteren van de lichaamsfunctie, en het herstellen van de algemene musculoskeletale aandoening of omgaan met de ziekte fibromyalgie.

Iedere maandag om 19:00 bij K-dans, Studio in Beweging, Den Haag